dinsdag 21 oktober 2014

Herfst in Gent!

Deze week is het herfstvakantie. Een vakantie die zijn naam pas vandaag eer aan doet, maar dit terzijde.
Wij Nederlanders zijn "gezegend" met vakantiespreiding in het onderwijs, zeer onhandig als je net op een grens woont en dus soms alledrie een andere vakantie hebt. Maar....alsof het zo moet zijn, hebben wij deze herfstvakantie geluk en zijn we allemaal samen vrij.
Stel je voor, net nu we ons appartement in Gent hebben en er na 2 weekenden achter kwamen dat de weekenden nog sneller gingen dan anders, konden we voor 9 dagen samen naar Gent vertrekken. Geweldig!

En nu, op de dag dat de herfst zijn intrede doet, zitten wij weer gelukzalig in ons Gentse appartement en is het tijd voor een volgende blog. Om te vertellen hoe fijn het is om nu ook een keer op door de weekse dagen in Gent te kunnen zijn. Vlaanderen heeft geen vakantie, dus hier gaat het dagelijks leven zijn gewone gangetje. En net dat maakt ons het meest gelukkig!

Eerder dit weekend, te weten zondag, hadden wij nog 2 hoogtepunten. Als eerste de Jeneverfeesten in Hasselt. We waren al lang van plan te gaan, maar het vooruitzicht werd alleen maar mooier toen we ontdekten dat we na afloop terug konden naar Gent. Vorig jaar moesten we na afloop terug naar Arnhem, nu kwamen we uit Gent en gingen er terug naartoe. Vlaanderens grootste schlagerzanger Joe Hardy en zijn voltallig orkest Danny gaven ons weer het idee dat we Nederlanders zijn met een Vlaams hart, dus het was een topmiddag!

Terug in Gent wachtte het tweede hoogtepunt van de dag. We gingen eten in het restaurant van onze vrienden Jan en Rita, De Grill aan de Korenlei. Hoewel we al een kleine 15 jaar bevriend zijn met Jan en Rita en dus al talloze keren in hun restaurant zijn geweest, was het voor Casper wel de eerste keer dat hij 's avonds mee mocht. Heel bijzonder om, op een plek waar je eigenlijk altijd met zijn tweeën bent, nu opeens met zijn drieën te eten!


Omdat we normaal gezien in de vakantie altijd in Brugge zijn en Casper natuurlijk ontzettend graag naar Caroline de koetsier en alle paarden ging kijken, zijn we gisteren een dagje de toerist gaan uithangen in Brugge. 
Met het gevolg dat ik vanochtend, nu het weekend voorbij is en we gewoon in Gent waren, weer vol trots als een local naar de groenteboer om de hoek liep en vanavond gewoon witloof ga maken in onze eigen keuken. Nooit gedacht dat ik nog eens blij zou worden van het maken van witloof. Maar hier in Gent word ik dan ook overal blij van! Tot een volgende keer!

Huiselijk tafereel in #secondhome Tiffany!

De herfst is ook in Gent aangekomen en dat wordt gevierd met een warme Cécémel in onze trouwlocatie Brasserie Bridge. Niets dan mooie herinneringen hier!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten