zaterdag 11 oktober 2014

De omgekeerde wereld?

Picture this: huiskamer Tiffany, 20.00 uur. Casper ligt in bed , Antoine werkt op zijn MacBook (detail: vorige week lukte het niet zo met het verzinnen van mooie toetsitems. Even was hij bang dat er in Gent niets uit zijn handen zou komen. Maar vanavond is hij weer vol op stoom. Zijn conclusie: "Ik moet gewoon geen Westmalle drinken als ik nog items ga bouwen!") en ik zit op de bank met "Een Belangske" (Het Belang van Limburg).
Geen "Gentenaar"? Nou, die is ook leuk, maar een Belangske wint het toch qua weekendbijlagen. Aangezien ik vorige week om de hoek ontdekte dat er in Gent een Belangske te koop was en we die in Arnhem nooit konden krijgen, heb ik er natuurlijk vandaag weer één gekocht. Een Belangske in Gent: best of both worlds!

Hoe het met ons gaat in #secondhometown Gent? Fantastisch! De hele week hebben wij afgeteld naar het moment dat we weer konden gaan. Deze vrijdag hier binnenstappen was nóg mooier dan vorige week. We kwamen binnen en het huis zag eruit als hoe we het achtergelaten hadden. Eigenlijk dekt het woord secondhometown niet de lading van hoe het voor ons voelt. Natuurlijk, in Arnhem hebben we een eigen huis, staan we ingeschreven, wonen we door de week en in Nederland werken we. Maar THUIS, dat is toch echt wel Gent. Bewust zeggen wij dan ook niet op zondag : "We gaan naar huis", maar: "We gaan naar Arnhem".

Vandaag was een belangrijke dag. Twee van onze Gentse vrienden, Rita en haar zus Annemie, kwamen bij ons op bezoek. Beiden woonachtig in Gent en dus in het verleden altijd bij hén thuis geweest, stonden de dames vandaag bij óns huis op de stoep. En Rita heeft de hele middag gezegd: "Amai, ik vat dat nog niet. Dit is toch eigenlijk de omgekeerde wereld!" Omgekeerde wereld of niet, gezellig was het zeker. En geloof me, ons huis is ingebrand, hoor! Door mensen op bezoek te krijgen, en dan nog wel "locals", voelt ons huis nu nóg meer als thuis. Voor zover dat niet al zo was, natuurlijk.

Morgenavond weer naar Arnhem, da's minder. Het goede nieuws is: nog 1 weekje werken en het is herfstvakantie. En nog beter nieuws: deze keer hebben wij geen last van de vakantiespreiding ! Dus volgende week vrijdag gaan wij maar liefst 9 dagen achtereen hier wonen als een local. Hoe mooi kan het zijn.

                                             Rita en Annemie komen ons huis "inbranden"!
                                           

"Dream it, do it" staat hier op de kast. We droomden van een thuis hier en hebben het gerealiseerd!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten