dinsdag 22 juli 2014

Breakfast at Tiffany's

Toen Casper nog erg klein was, maakte ik voor we op vakantie gingen altijd een aftelkalender. Elke avond voor hij naar bed ging, mocht hij een sticker plakken. Zo kon hij precies zien hoelang het nog duurde voordat we naar Belgie zouden gaan.
Inmiddels is Casper een stoere jongen van bijna 8, die prima zelf op een kalender kan kijken, alles weet over hoeveel weken er in een jaar gaan en hoeveel dagen in een maand. Een aftelkalender is dus nu niet echt meer nodig.

Hoewel oktober nu met rasse schreden nadert , leek deze datum op het moment dat wij het huurcontract tekenden, nog erg ver weg. Elke keer vroegen we ons af hoelang het nog duurde voordat we op zaterdagochtend aan het ontbijt in Gent zouden zitten. Vandaar  dat ik toch weer in de weer ging met vakjes, kleurtjes en data. Een nieuwe aftelkalender was geboren! Een aftelkalender die ons elke zaterdag vertelt hoelang het nog duurt tot aan ons eerste ontbijt in ons Gentse appartement.

Ons appartement heeft de chique naam Tiffany meegekregen. De link naar het nummer Breakfast at Tiffany's was daarmee snel gelegd. Hoewel het nummer verder niet de lading dekt van onze situatie, is het toch een soort lijflied geworden. En zo kreeg de aftelkalender ook de naam Breakfast at Tiffany's mee!


Aanstaande zaterdag maakt Casper de 2e rij vol. Nog 10 weken te gaan!

Op het prikbord in de keuken....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten