zaterdag 8 november 2014

De cirkel is rond.....

Om uiteindelijk te kunnen vertellen waarom de cirkel rond is, moet ik een klein beetje terug in de tijd. Niet zover als de eerste keer dat wij in Gent waren, om uit te leggen waarom wij zo ontzettend veel van Gent en Belgie houden, want dat heb ik al eens geprobeerd en dat is toen ook niet gelukt.
Voor dit verhaal maakt dat ook niet zoveel uit. Wel moeten we terug naar het moment dat wij besloten onze huwelijksgeloften te hernieuwen in Gent. Om een lang verhaal kort te maken: bijna waren we zover dat de schepen van de stad Gent dit wilde doen, maar toen werd het College vernieuwd en de nieuwe schepen voelde er niet veel voor, omdat ze zich dan een soort rent a priest zou voelen. Dat respecteerden wij, maar het betekende ook dat we terug bij af waren helaas.
En toen kwam die zaterdagavond op de bank in Arnhem, waar ik in Het Laatste Nieuws las over De Vliegende Pastoors. Om weer een ander lang verhaal kort te maken: uiteindelijk trouwden De Vliegende Pastoors ons in Zoale Madeleine van Brasserie Bridge in Gent. En dat is toch eigenlijk wel het begin van de cirkel die vandaag rond werd.....
Deze twee Vliegende Pastoors reden op die zonnige 30e april van Limburg naar Gent om ons te trouwen. En om dan het 3e lange verhaal kort te maken (3x is tenslotte scheepsrecht): sindsdien zijn we deze geweldige pastoors, of noem ze schlagerzanger en toetsenist, of nog een van hun vele geweldige aliassen, nooit meer uit het oog verloren.

Voorheen kwamen wij niet vaak in Limburg, maar sindsdien waarderen we deze provincie ook zeer en zijn we op plaatsen geweest, waarvan ik zeker weet dat menig Nederlander en misschien ook wel Vlaming, ze niet van naam kent (wie is er weleens in Viversel of Rapertingen geweest, bijvoorbeeld, of op het circuit van Zolder, op het moment dat er geen race is?)

Limburg, daar hoort natuurlijk ook Hasselt, de hoofdstad van de smaak bij, uiteraard ook zeer bekend als Jeneverstad. In een eerdere blog schreef ik over de Jeneverfeesten. We beleefden er een geweldige dag en proefden er de nieuwste jeneversmaak, appel-kers. Dat maakt de cirkel al iets ronder. Want vandaag besloten wij weer eens naar Hasselt te gaan en van daaruit een fles jenever mee te nemen naar Gent. Met een beetje hulp van een van de pastoors, of de toetsenist, zoals je wilt, kregen wij een adres waar deze jenever gekocht kon worden. Wij togen erheen ( in een of ander buurtschap (?) bij Hasselt waarvan de meeste lezers waarschijnlijk wederom niet gehoord hebben en zelfs ik de naam helaas kwijt ben) en kochten de fles.
Verder nog een "Belangske", het Belang van Limburg, om vanavond in Gent te lezen. Zo dachten wij een stukje Limburg mee naar Gent te nemen.
                                   De jenever, en ons Limburgse tweeluik op onze schouw in Gent.

En toen, terug in Gent, keken wij op de fles....... de fles jenever uit Hasselt, jeneverstad, van Smeets, sponsor van de Jeneverfeesten.....deze fles......komt gewoon uit GENT!



Is de cirkel rond, of niet?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten