zondag 9 december 2018

Recensie: Joe Hardy ontroert in Theatershow en zorgt aansluitend voor hét ambiancefeest van het jaar

De recensie van het Fanbal van Joe Hardy in 2017 was eigenlijk bedoeld als eenmalig uitstapje in mijn blog. Maar wie had gedacht dat deze tot op de dag van vandaag nog meerdere keren per week gelezen zou worden? Geheel terecht natuurlijk, daar niet van. Joe’s Fanbal mag zeker het hoogtepunt van het jaar 2017 genoemd worden. Echter: terug blijven lezen over een Fanbal van het jaar ervoor, terwijl er inmiddels een nieuw Fanbal heeft plaatsgevonden, dát kan natuurlijk niet. Daarom opnieuw een terugblik. Op het hoogtepunt der hoogtepunten, vandaag in de Labyrinth Club.

Ook aan dit Fanbal ging een lange voorbereiding vooraf. De eerste aankondiging van editie 2018 werd gedaan op 5 augustus, in de tent van Tuilt Feest. Een oorverdovend applaus ging op. Plaats en datum waren daarmee bekend, maar er rustte een grote verantwoordelijkheid op de schouders van het management van Joe. WAT was er nodig om Fanbal 2017 te kunnen overtreffen? WIE was er goed genoeg om in het voorprogramma van het Vlaams Muzikaal Wonder te mogen optreden? 
Aan de fans werd hulp gevraagd en vele suggesties volgden; De Romeo’s, Get Ready, zanger Rinus en vele anderen werden genoemd. Heel fijn, al dat meedenken.... maar laten we eerlijk zijn: eigenlijk komt iedereen toch vooral voor Joe en zijn voltallig orkest...  

Tijdens een groots opgezette persconferentie op 24 september, waar de pers in enorme getale aanwezig was, werd uiteindelijk het affiche van het Fanbal bekend gemaakt. En dat niet alleen; Joe kondigde tevens zijn Theatershow én de lancering van zijn biografie aan en gaf alvast een voorproefje daarvan door het voorlezen van een zeer persoonlijk fragment. En men wist: zondag 9 december kón niet anders dan een prachtige dag worden.

En een prachtige dag, dát werd het. Van de eerste noot bij de Theatershow tot de laatste tonen op het Fanbal. Van de fijnzinnige klanken van Iwein Jacobs’ accordeon tot de stomende beats van DJ Yves Biza. En steeds daartussenin the one and only Joe Hardy. Schlagerzanger en ambiancemaker, maar ook een gevoelig verhalenverteller die menig traantje weg deed pinken bij de aanwezigen. 




Deze dag werd voor ieder wat wils. Van de fans die de voorkeur gaven aan een wat rustiger setting, tot de jonge honden (van ongeacht welke leeftijd) die juist eens een middagje flink uit hun dak wilden gaan. En steeds was daar Joe om de mensen te ontroeren of juist op te zwepen. Kortom, om ze hoe dan ook een onvergetelijke dag te bezorgen.
Laten we niet uit oog verliezen dat Joe dit niet alleen deed. En dat er zéker gezegd moet worden dat Joe’s voltallige orkest Danny daar een grote rol in speelde. Datzelfde geldt voor TO, net als altijd van onschatbare waarde, vandaag aangevuld met enkele hulprodeo’s. En last but not least alle muzikale omlijsting er omheen: de Joe’ettes mét Joey, DJ Benny Dorm, Iwein Jacobs, Axel Lane en DJ Yves Biza. Allen toppers die de sfeer er inbrachten.

Ik stond erbij en keek ernaar. En wie dacht dat ik het na al die jaren allemaal wel gezien had, heeft het mis. Vandaag was ik wéér overdonderd. 
Joe en Danny, vandaag beseften we eens te meer: dankzij jullie wordt ons leven nooit meer hetzelfde ;) En dat is fantastisch 💕.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten