zondag 10 december 2017

Recensie: 1100 uitzinnige Fans op het Fanbal van Joe Hardy!

Sinds 2014 schrijf ik een blog over mijn ervaringen en belevenissen als Arnhems Meisje in België. Ooit kwam er een post voorbij over het Fanbal van Joe Hardy; hoe het was om als 3 Nederlanders tussen 400 enthousiaste Vlamingen dit Fanbal te beleven.
Vandaag, 10 december 2017, beleefden deze 3 Nederlanders wederom het Fanbal van Joe Hardy. Met het grote verschil dat we dit mee mochten maken in, jawel, de Ethias Arena, tussen maar liefst ELFHONDERD uitzinnige fans!!!

Elke grote ster in een uitverkochte Ethias Arena verdient een recensie. Zo ook Joe Hardy. Voor mij is er geen betere plek om daar mijn blog een keertje voor te gebruiken. Tenslotte gaat die over mijn belevenissen in België. Welnu, DIT WAS EEN BELEVENIS!!!!

7 jaar geleden was het 1e Fanbal van Joe Hardy in het Ontmoetingscentrum van Rapertingen. Maar Joe werd populairder en populairder en het Fanbal verhuisde naar De Binder in Kiewit. Al voor de eerste editie in De Binder was de zaal daar te klein. En zo kwam het moment dat Joe en Danny het groots gingen aanpakken: Het 7e Fanbal zou een XXL-editie worden in de Ethias Arena in Hasselt!!
Maanden van voorbereiding gingen eraan vooraf. Geen moeite werd gespaard! Zo gingen Joe en Danny donderdag 19 oktober op promotour door de hele provincie om zoveel mogelijk affiches op te hangen als reclame voor het Fanbal. En elke vrijdag werden de fans op Facebook getrakteerd op een filmpje om alle voorbereidingen, geïnspireerd door de tips van Gunther Levi, te volgen. Het resultaat mocht er zijn: Area V van de Ethias Arena was volledig uitverkocht en nóg kon niet iedereen die dat wilde een kaartje bemachtigen.

Vandaag was dan de dag waar 1100 man op gewacht had! De hoogmis van het schlagerjaar! Het Fanbal der Fanbals! Busladingen fans, zelfs tot uit Basel/Kruibeke, trotseerden de sneeuw en stroomden toe aan de Ethias Arena. 
DJ Benny Dorm bracht de sfeer er al in met alom bekende Vlaamse nummers, men dronk eens een pintje tegen een democratische prijs, kocht een lotje voor de Tombola, of trakteerde zichzelf op een T-shirt van Joe, of zowaar een Joe Hardy kaars!
De zaal kwam al goed op stoom bij de klanken van Iwein Jacobs’ “Ik hou van u” en nog iets meer bij Bobby Prins’ “Sancta Maria”. 
Maar we kwamen natuurlijk allemaal voor Joe, Danny, TO, de Joe’ettes....en velen ook voor Joey. 







En tegen kwart na vier was het dan zover.......Joe Hardy, Vlaanderens wereldberoemde schlagerzanger, betrad het podium. Wat er toen volgde, is niet te beschrijven. Daar moet je bij geweest zijn. De zaal ontplofte gewoonweg! Nooit zoveel uitzinnige mensen bij elkaar gezien in zo’n goede sfeer. En Joe? Die was in topvorm! Manuela, Een beetje verliefd, Tingelingeling (speciaal voor mama Hardy als ode aan papa Hardy) en vele andere meezingers knalde hij de zaal in, muzikaal ondersteund door zijn volledige orkest Danny Jacobs, bijgestaan door TO en vele hulprodeo’s en omlijst door de Joe’ettes.  Ruim een uur lang voor ieder wat wils; van Vlaamse klassiekers, via een medley van Get Ready en een solo van Danny tot de Holland Set (Mercikes Joe, dat deed onze Nederlandse roots toch wel een beetje goed).

In één woord geweldig! En om het af te leren, werd het publiek daarna ook nog getrakteerd op een afterparty met DJ Yves Biza. Wat een middag, wat een ambiance, of zoals Joe het altijd zegt: Wat een feest!!!

Iets wat leuk is, gaat altijd snel voorbij. Wij zijn inmiddels weer thuis. Vroeger kwamen wij uit Arnhem naar het Fanbal en woonden wij het verste weg, nu zo ongeveer het dichtste bij. Er zullen mensen zijn die nog onderweg zijn, maar vast en zeker allemaal met een heel goed gevoel over deze namiddag.
“Mooi, het leven is mooi” zong Joe. En als Arnhems Meisje op het 7e Fanbal van Joe Hardy, kan ik niet anders dan dat beamen! 

Volgend jaar de grote zaal, Joe?!?!

1 opmerking:

  1. Is er dit jaar weer een fanbal in de Ethias arena? En waar kan ik aan kaarten komen?
    Zondag Joe Hardy voor het eerst gezien in riemst. Heel goede artiest.

    BeantwoordenVerwijderen